V. Grašys: „Sugalvosime kaip sudrausminti nedrausmingus motociklininkus“ (0)

Mūsų tikslas – nesusidoroti, o tapti eismo bičiuliais su motociklininkais ir automobilių vairuotojais. Todėl yra imamasi specialių priemonių, kurios nukreiptos prieš „chuliganišką“ vairavimą. Visgi, kelių policija netaiko jokių priemonių motociklininkų kontrolei. Tačiau tikrai, manau, sugalvosime būdų, kaip sudrausminti nedrausmingus vairuotojus, tam, jog jie taptų kultūringais eismo dalyviais - V. Grašys.

Penktadienį, balandžio 15 dieną, Lietuvos kelių policija atidarė patruliavimo motociklais 2016 metų sezoną. Atidarymo metu buvo pristatyti  „BMW“ ir „Yamaha“ markės motociklai. Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys džiaugiasi, jog motopatruliai yra patrauklesni visuomenei ir motociklininkų bendruomenei. Tuo tarpu tarnybos pradžią palaiminęs kelių policijos kapelionas kun. Algirdas Toliatas skatino patrulius tapti „matomus“ ir kartu su kitais eismo dalyviais puoselėti bei branginti pagarbą kelyje.

„Aukščiausia kovos meistrystė, kai kova laimima nepakeliant kalavijo. Tad ir aš linkiu, Jums, vien savo autoritetu užtikrinti pagarbą ir tvarką. Kartais pasiduodami stereotipams pradedame elgtis neapgavotai ir neatsargiai. Todėl, šiandien, prisimindami žuvusius kelyje turime prisiminti atsakomybę, kurią nešame sėdėdami už vairo.“, – sako kunigas.

Modeliai pasirinkti neatsitiktinai

Pasak V. Grašio policijos pareigūnai labai aktyviai dalyvavo perkant motociklus. Galiausiai pagal viešiųjų pirkimų taisykles nuspręsta pasirinkti „BMW“ ir „Yamaha“ modelius.

Lietuvos motopatruliai
Motopatruliai
© policija.lt

Pastarųjų, 1 l darbinio tūrio eile išdėstytų keturių cilindrų variklio galia siekia 152 AG. O tokia trauka leidžia „Yamahai“ išvystyti maksimalų 276 km/val. greitį.

Nors, šios, transporto priemonės sezonui buvo ruošiamos specializuotuose servisuose, neliko užmiršti ir jų raiteliai. Šiemet, patruliai ruošėsi išanksto. Jie buvo siunčiami į taktikos kursus ir turėjo aktyvias praktines treniruotes. Kelių policijos viršininkas džiaugiasi, kad motopatrulių kvalifikacija nuolat stebima ir tobulinama.

Drausmins nedrausmingus vairuotojus

„Mūsų tikslas – nesusidoroti, o tapti eismo bičiuliais su motociklininkais ir automobilių vairuotojais. Todėl yra imamasi specialių priemonių, kurios nukreiptos prieš „chuliganišką“ vairavimą. Visgi, kelių policija netaiko jokių priemonių motociklininkų kontrolei. Tačiau tikrai, manau, sugalvosime būdų, kaip sudrausminti nedrausmingus vairuotojus, tam, jog jie taptų kultūringais eismo dalyviais.“, – prižada V. Grašys.

Pašnekovas pastebi, kad kultūros lygis keliuose auga ir vis rečiau pasitaiko tyčinių pažeidėjų. Visgi, sezono pradžiai būtina atkreipti automobilių vairuotojų dėmesį į tai, kad motociklininkai yra sunkiau pastebimi. O geriausia prevencija – laikytis kelių eismo taisyklių.

Penktadienį vykusiame renginyje motociklininkų ir motopatrulių kolona važiavo uždegti žvakeles prie paminklo skirto žuvusiems kelyje – „Baltijos šalių žuvusiems motociklininkams“.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per tris pirmuosius šių metų mėnesius šalies keliuose, eismo įvykiuose, žuvo vienas motociklo vairuotojas ir vienas keleivis, sužeisti –  keturi motociklų vairuotojai. Lietuvos kelių policijos tarnyba renginyje padėkojo motociklininkų bendruomenei už saugų elgesį kelyje, pagarbą kitiems eismo dalyviams ir bendrą siekį kurti taiką kelyje.

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Komentarų nėra